Intelligens masszázs és manuális kezelések

Tünetek alapján dolgozom, probléma fókuszú kezelés menettel. Gyógymasszőri képesítésem után, rengeteg továbbképzésen, előadáson, workshopon vettem részt. Hosszú évek tapasztalata szerint mindenki aki hozzám jön egyéni, egyénre szabott kezelést kap. Komplex szemléletű, minden összefügg mindennel tematika alapján kezelem az adott testi tüneteket, problémákat.

Manuális Neurodinamika (Perifériás idegmobilizáció)

A perifériás idegmobilizáció (neurodinamika) egy speciális fogásokat és módszereket (pl triggerpont terápia)magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. A terápia célja a becsípődött, letapadt, keringésükben sérült alsó, vagy felső végtagi idegek felszabadítása a nyomás alól, ezáltal a karba-lábba sugárzó zsibbadás, fájdalom csillapítása illetve megszüntetése. A terapeuta speciális idegtesztek segítségével tájékozódik a probléma jellegéről és helyéről majd ennek megfelelően különböző fogásokkal és mozgássorokkal segíti az adott területen lévő idegblokk oldását. A kezelés tehermentesített, fájdalommentes testhelyzetben zajlik, mely a perifériás idegek gyulladásának csökkenését, blokádjainak megszüntetését, a mozgásterjedelem növekedését, a fájdalom csillapítását eredményezheti.

Mi az a trigger pont? A trigger pontok és tender pontok  az izomszövetben tapintható érzékeny feszültség “csomók”, melyek helyi, illetve kisugárzó (fájdalmas izomcsomótól távolabb jelentkező) tüneteket okozhatnak.

A tender pontok kizárólag helyi fájdalmat okoznak az izomban, míg a trigger pontok kisugárzó panaszt produkálnak az annak megfelelő területen.

A „myo”- vagyis izom a „myofascial” pedig az a fascia, izompólya mely körülöleli az izmot. A fascia réteg egy, az egész testünket behálózó kötőszövet, melynek egészsége, szerteágazó elhelyezkedése és a szervezetben betöltött rendkívül összetett feladatai miatt nagyon fontos.

A köpölyözés egy ősi terápia, melyet dermato-vákuum reflexológiának is neveznek. Gumi köpöly (szilikon): Harang, vagy kúp alakú csésze, pumpa.

Orvosi utasításra végzett gyógyító célzattal alkalmazott kezelés, melyet általában kapcsolnak más gyógyeljárással - különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával. Ebbe a kategóriába soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst.

A gyógymasszázs fogásaiban megegyezik a svédmasszázzsal.

A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot. Csökkenti a szöveti ödémákat. Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.  A nyirokmasszázs másik neve a nyirokdrenázs, a drenázs szó jelentése víztelenítés, váladék és folyadék elvezetés, mely pontosan tükrözi a masszázs lényegét. Az évek múltán a nyirokmasszázs vagy nyirokdrenázs tudománya bebizonyított és elismert kezeléssé vált, mely azóta komoly terápiává fejlődött,alkalmazható testsúlycsökkentésre, belgyógyászati, izületi problémák gyógyítására, de a legfontosabb hatása az immunrendszer erősítése és a méregtelenítés.