Masszázs terápiákkal 2009-ben  kezdtem el foglalkozni. Több technikát módszert alkalmazva, személyre szabottan kezelek. (pl stabilizációs technikák, kimozgatás, triggerpont terápia, idegmobilizáció). Kezeléseim célja, főleg mozgásszervi, reumatológiai megbetegedésekből fakadó fájdalmak csillapítása, az izmok kondicionálása, és a jó közérzet fenntartása, valamint a fájdalommentes, könnyed mozgás elérése a mindennapokban. Ezenfelül  célom helyreállítani az ízületek mozgási terjedelmét, javítani a koordinációt és funkciót, csökkenteni az izomgörcsöket és feszültségeket, elősegíteni a helyes testtartást.

 

A mozgás mint terápia 2006 ban vált igazán konkréttá, mikor elmentem életem első hastánc órájára. Előtte is, már gyerekkoromban próbáltam tánc stílusokat. Végül a hastánc sokszínűsége varázsolt el. Mindig tud újat mutatni, újat felszínre hozni belőlem. Megunhatatlan érzéssel tölt el, egy örökké tartó szerelem. Mára mindazt amit kaptam, és kapok is a tánctól, továbbíthatom tanítványaimnak. Segítve őket hogy megtalálják önmagukat és szeressek magukat nőként. Több mint önbizalom növelő tréning a hastánc. Itt mindenki igazán nő lehet a maga stílusában,egyediségében.

 

Preventív Gerinctréning: (spinal dance, csoportos gerinctorna)

Anatómiai tudásom, és egészségügyi szemléletmódom, és munkám az egyéni, manuális terápiákkal hozta meg a kedvem egy csoportos gerinctorna foglalkozás bevezetéséhe munkámba. Nem győzöm hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Egy gerincünk van, szeressük és tartsuk karban. A megfelelő izomzat kialakítása elkerülhetetlen a mai életmódunkban ahhoz hogy fájdalommentesen éljünk. A hát, derék panaszok kialakulásának fő oka az ülőmunka és az ebből adandó ártalmak. Az óra precízen felépített ízületkímélő óra. Dinamikus, teljes testre épülő komoly erősítő óra. Minden izmot megdolgoztatunk és hatás nem marad el.

 

A lélek útja:

Már egészen korán éreztem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, legyen az lélek vagy a fizikai testünk. Már kamasz koromban az emberi személyiség,létezésünk kérdései foglalkoztattak Kifejezett irány az asztrológia lett mint személyiségünk sokszínűségének feltérképezésének eszköze. Többek között humanisztikus asztrológiát tanultam.

Tanácsadásom során, célom a személy hozzásegítése útjának megtalálásához. Tudásom szerint elkísérni „felszabadulást” hozó oldásaihoz. Amit keresek egy beszélgetés, asztrológiai elemzés során: Egy szóval talán az lenne: Mi az amivel akadályozzuk magunkat a boldogságban? Akadályaink,problémáink több szinten kereshetőek(családdinamika,pszichológia,karma,energetika stb). Ezen felül amiben segíteni tudok : (az asztrológia tudománya sokrétű.) Éves előrejelzés, kapcsolati összevetés, vagy megfelelő időpont keresés egy fontosabb eseményhez stb

Turcsek Vivien